Senaste nytt

 • En första glimt av VISS 2.0 2023-11-08 Tisdagen den 7 november var det äntligen premiär för leverans 1 av nya VISS, VISS 2.0.Över 100 personer deltog och ställde frågor denna efterlängtade visning som riktade sig främst till berörda handläggare på länsstyrelser och vattenmyndigheter.  

  - Det är 17 år sedan den första versionen av VISS började byggas. Det innebär att det numera är ett tungrott system rent administrativt och att det inte motsvarar dagens krav på digital tillgänglighet. Det är jättekul att äntligen få visa en första leverans av ett modernt och mer lätthanterligt system, berättar projektledare Annika Petterson.

  Applikationen tas fram i nära samarbete med slutanvändarna. I själva IT-projektet VISS 2.0 finns det idag 24 medarbetare som planerar och bygger systemet. Planen är att den sista delleveransen av systemet sker under senare delen av 2025.

  VISS utvecklas av vattenmyndigheterna, länsstyrelserna, HaV och SGU. Systemet förvaltas idag av Länsstyrelsen i Jönköping.

  Första leveransen innehöll inte mycket mer än en startsida och en sökfunktion och släpptes därför bara internt, men i februari kommer leverans 2 som innehåller fler funktioner. Då kommer nya VISS också bli tillgängligt att använda för dig som inte jobbar på en länsstyrelse eller vattenmyndighet.

  Om du har frågor kring nya VISS, kontakta oss i VISS support: viss-support@lansstyrelsen.se.

Mera nyheter...